LA PLATAFORMA SALVEM JALPI, ACONSEGUEIX EL CONSENS POLÍTIC EN EL DEBAT SOBRE LES INFRASTRUCTURES QUE AFECTEN TORDERA.


La plataforma Salvem Jalpí, va aconseguir dissabte el consens polític dels partits amb representació al parlament en un debat sobre les infrastructures viàries que afecten Tordera. L’acte consistia en conèixer les propostes de solució dels partits polítics catalans, respecte a la problemàtica d’infrastructures viàries com la prolongació de l’autopista del Maresme i el desdoblament de la N-II. L’acte, va aplegar més de 200 persones que van preguntar i suggerir, diversos fets del tema tractat. La polèmica va arribar quan el públic assistents es va assabentar que ERC té propostes diferents respecte aquest vials, depenent si és mira el seu programa de la demarcació de Barcelona o Girona. El conseller comarcal i regidor de Teia d’ERC, Albert Gallès, ho va atribuir a un error i va assegurar que defensa la postura de Tordera.

El candidat al parlament del Partit Popular, Manel Ibars, va valorar molt positivament l’acte, i alhora va donar suport a la proposta de Tordera.

El candidat al parlament pel PSC, Manel Nadal, va assegurar que el seu partit, està d’acord amb la proposta de corredor únic per Tordera.

El candidat al parlament per CiU, Ramon Camp, va defensar el corredor únic, proposat per la plataforma salvem Jalpí i va lamentar la pèrdua de temps per culpa d’ERC.

A l’acte també hi van assistir el candidat per Iniciativa per Catalunya-Verds, Joan Boada, que va donar un suport total a la proposta de corredor únic de la plataforma.

L’acte va començar amb una explicació de l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia i la regidora del PSC, Conxita Rodriguez, que amb l’ajuda d’unes projeccions, van explicar als assistents el traçat de la prolongació de l’autopista del maresme i el desdoblament de la N-II. El portaveu de la plataforma Salvem Jalpí, Joan Riera, va destacar el consens polític del debat i va demanar que ERC, modifiqui el programa electoral de Girona respecte aquest vials.

El debat, que es va allargar unes 3 hores, va ser moderat per l’arquitecte-urbanista Agàpit Borràs. El coordinador comarcal d’Unió de pagesos i representant de la plataforma Salvem Jalpí, Josep Riera, va ser l’encarregat de tancar l’acte, on va donar entendre, que segons ells, ERC és un partit que no hauria de votar cap torderenc.