TORDERA COL·LABORA AMB LA MARATÓ DE TV3, DEDICADA ENGUANY A LES MALALTIES RESPIRATÒRIES CRÒNIQUES, AMB LA PARTICIPACIÓ D’UNA VINTENA D’ENTITATS I ASSOCIACIONS LOCALS.


Tordera s’afegirà, un any més, a l’organització dels actes a favor de La Marató de TV3 que, enguany, està dedicada a les malalties respiratòries cròniques com l’asma i la bronquitis, i que se celebrarà durant el diumenge 14 de desembre. De totes les malalties respiratòries cròniques, les més freqüents són l’asma bronquial, que pot arribar a afectar el 5-15% de la població, i la malaltia respiratòria obstructiva crònica, que engloba la bronquitis crònica i l’emfisema, i que afecta més del 9% de la població més gran de 40 anys. Aquestes malalties provoquen l’obstrucció dels bronquis són la tercera causa de mort del país, són cròniques, per tota la vida, i segons com evolucionen poden provocar una insuficiència respiratòria greu. Tal com es va fer l’any passat, més d’una vintena d’entitats i associacions locals muntaran arreu del mercat del diumenge diferents parades amb guardioles i material divers sobre les malalties.

L’any passat Tordera va donar més de 8.700 € a La Marató, entre donacions voluntàries i les aportacions que va fer l’Ajuntament i el Gremi de Marxants.
L’agrupació l’amistat de Tordera, organitza també en motiu de la marató, al parc de la sardana a partir de les 9 del matí una tirada de bitlles ininterrompuda a 1 euro en benefici de la marató.

Ràdio Tordera també ha preparat un programa especial per fer el seguiment de la jornada amb connexions en directe. Els actes a favor de La Marató estan organitzats per la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Tordera.