IniciNoticiesPolíticaJunts x Tordera guanya les eleccions i VOX entra amb força a...

Junts x Tordera guanya les eleccions i VOX entra amb força a l’Ajuntament

Esquerra perd un regidor, el PSC i en Comú Podem es mantenen i Més Tordera guanya dos representants.

Tordera finalitza la jornada d’eleccions municipals 2023 amb una participació del 44,69%. Això significa que d’un total de 13.528 persones, 6.046 són les que han exercit el seu dret de vot. Respecte fa quatre anys, la participació en aquests comicis ha baixat en més de 12 punts. La participació ha estat del 44,69% i l’abstenció arriba al 55,30%.

Junts x Tordera va obtenir 1514 vots i 5 regidors, el que representa el 25,43% dels vots emesos. La candidata, Elisabet Megias es mostrava satisfeta pels resultats obtinguts i pensant ara amb les negociacions per formar govern.

Balanç 28M Junts

ERC i Gent de Tordera va ser ahir la segona força més votada amb 1363 vots el que representa un 22,89% dels vots emesos i 4 regidors. La cap de llista, Marta Paset destacava la baixa participació en els comicis. Sobre els resultats diu que ara s’obre un període on negociar.

Balanç 28M ERC

El PSC Tordera va ser la tercera força més votada, i va mantenir els 3 regidors que tenen actualment. El partit socialista va aconseguir 936 vots el que representa el 15,72% dels vots emesos. El candidat Rafa Delgado assegurava estar content per revalidar el treball fet, tot lamentant la baixa participació.

Balanç 28M PSC

Els altres guanyadors de la nit electoral va ser VOX que es presentava per primera vegada a les eleccions. La candidatura va aconseguir 557 vots el que representa 9,35% i 2 regidors. El candidat, Eric Perez assegura que els resultats son tot un èxit i que a partir d’ara treballaran des de l’oposició.

Balanç 28M VOX

Més Tordera també va millorar els resultats de fa 4 anys amb 549 vots el que representa 9,22% i 2 regidors. El candidat, Xavier Pla mostrava la satisfacció de l’equip pels resultats i que valoren la feina feta.

Balanç 28M Més Tordera

En Comú Podem va mantenir representant. La formació va aconseguir 359 vots el que representa el 6% del vots. El Cap de llista, Salvador Giralt es mostrava decebut després que els resultats no permetran un canvi radical al municipi.

Balanç 28M En Comú Podem

La formació Moviment Veïnal per Tordera, ahir no va aconseguir entrar a l’Ajuntament de Tordera, tot i que va obtenir 256 vots, el que representa el 4,30% dels vots emesos. Juanje Martín, cap de llista del grup, explicava que s’han quedat a les portes d’entrar a l’ajuntament.

Balanç 28M Moviment Veïnal x Tordera

El regidor del Partit Popular, Santi Diaz tampoc va aconseguir representació a l’Ajuntament. El PP va obtenir 214 vots  i un 3,59% dels vots emesos. El candidat del PP Santi Diaz assegura que esperaven treure regidor, però no ha pogut ser.

Balanç 28M PP

Finalment, Ciutadans va perdre el regidor que tenia. El partit va obtenir 75 vots i un 1,26% dels vots emesos. El candidat, Cristian Robles assegurava que no eren bons resultats.

Balanç 28M Ciutadans

Els nous regidors del consistori seran per Junts: Elisabet Megias, Pere Garcia, Nàdia Cantero, Bàrbara Vergés i Aniol Canals; ERC: Marta Paset, Àlex Gispert, Mònica Diéguez i Jesús Saltó; PSC: Rafa Delgado, Toñi Garcia i Jennifer Jansa; VOX: Éric Pérez i Antonio Villodres; Més Tordera: Xavier Pla i Sergí Massó; ECP: Salvador Giralt. Aquest és l’arc polític municipal que es presenta a partir d’ara, després que hagin votat a Tordera un total de 6.046 persones, el que representa un percentatge de participació del 44,69%. Això és uns 12 punts menys que a les eleccions municipals de fa 4 anys.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES