IniciNoticiesMedi ambientEls pagesos comencen a notar la sequera en els seus cultius

Els pagesos comencen a notar la sequera en els seus cultius

La sequera ja es nota a l’horta torderenca ara que comença la sembra d’estiu amb verdures com tomàquets, carabassons i pebrots.

La sequera ja es nota a l’horta torderenca ara que comença la sembra d’estiu amb verdures com tomàquets, carabassons i pebrots. De cara als farratges, han començat a plantar el blat de moro, però potser no hi haurà prou aigua. En aquest cas afirmen que el més probable és que plantin sorbus que necessiten molta menys aigua, però són menys nutritius pels animals.

Existeixen diferents tipus de sistemes de regadiu, però els més recomanats per evitar la pèrdua d’aigua és el sistema gota a gota. El problema és que als grans camps de farratges no es pot utilitzar aquest sistema, llavors es pot optar per altres mètodes, ens en parla en Jordi Torres des del sindicat.

Sequera

“amb el sorbus depens més de la sort si tenim un estiu que plou o no”

Tordera es troba en fase “d’excepcionalitat” per la Sequera. Les restriccions estableixen una dotació màxima de 230 litres per habitant i dia i una reducció de la dotació de reg agrícola en un 40% o la substitució de part dels cabals destinats a reg agrícola per aigües regenerades.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES