IniciNoticiesPolíticaJordi Turull crida a la mobilització i a recuperar el sentiment...

Jordi Turull crida a la mobilització i a recuperar el sentiment de lluita de carrer

La biblioteca de Tordera va acollir ahir la xerrada “Tornar-hi a ser per arribar a ser” de Jordi Turull, exconseller i pres polític indultat. Turull, es va endinsar en la cultura de país del 1714 a l’octubre de 2017, i les forces per impedir que desaparegués la nació o la llengua. Va destacar que la cultura és l’eina clau per conservar la nació i esdevenir un país.

També va subratllar el referèndum de l’1 d’octubre, remarcant que va ser un abans i un després. En aquest sentit, va voler també posar èmfasi en la ciutadania, i el poble català, “que va fer possible aquella jornada, molt més que els polítics”. Després del repàs històric i polític, Turull va plantejar quatre grans reptes per tornar a activar el que fins ara ha sigut “la lluita de país: refer i compactar la unitat estratègica i lleialtat independentista; recuperar el relat i plasmar-lo al full de ruta; pressió per la via de la mobilització; i tenir “bons governs” a les institucions pròpies. Escoltem Jordi Turull.

Turull 1

Per tot això, va apel·lar directament a la ciutadania cridant-la a la mobilització i a encoratjar-la a recuperar el sentiment de lluita social i de carrer per enfortir l’objectiu i aconseguir l’esperança i lluita col·lectiva que marcarà el full de ruta. Ho explicava Jordi Turull.

Turull 2

Durant l’acte també hi va intervenir l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia i va finalitzar amb un col·loqui entre tots els assistents i el ex-conseller.

ÚLTIMES NOTÍCIES