CIU APOSTA PER UNA AUTOVIA ENTRE BARCELONA I TORDERA, SEGONS VAN DECLARAR ELS SEUS REPRESENTANTS, EN L’ACTE DE PRE-CAMPANYA AL MARESME.


CiU va obrir dimarts la precampanya al Maresme -un dels seus feus electorals- amb un multitudinari sopar al pavelló de Pineda.
L’agrupació nacionalista aposta per una autovia gratuïta entre Barcelona i Tordera que es construiria al costat de l’autopista -en forma de vials laterals o com tècnicament es decideixi- per poder traslladar l’N-II i convertir la carretera en una via urbana. L’autovia enllaçaria amb el desdoblament de l’N-II entre Tordera i Fornells, una obra que depèn de l’Estat i que està encallada en el tram Tordera-Maçanet de la Selva per discrepàncies amb el seu traçat. CiU vol una rebaixa del 50% dels peatges.
El vilassanès Josep Sànchez Llibre, número cinc de CiU al Congrés, va afirmar dimarts que ERC ha fet un “dany irreparable” al nacionalisme català pactant amb el PSC. Per Sànchez Llibre, un bon resultat de CiU en les generals és el primer pas per al retorn al govern de la Generalitat. El candidat va reclamar que un 20% de la inversió total de l’Estat en infraestructures sigui per a Catalunya, amb l’objectiu de construir mil quilòmetres nous d’autovia al país.