IniciNoticiesSocietat70 persones ateses de Tordera pel Servei de primera acollida

70 persones ateses de Tordera pel Servei de primera acollida

El Servei d’Acollida del Consell Comarcal va atendre l’any passat 1186 persones nouvingudes i va realitzar 1.857 intervencions d’informació, orientació i derivació als recursos adients. L’any passat el servei d’acollida va realitzar més de 1000 atencions individuals, 70 d’elles a Tordera. Els professionals del servei, a partir d’una entrevista, detecten les necessitats de la persona, l’orienten, l’assessoren i la deriven al servei o recurs que necessita.

La situació jurídica administrativa de les persones que van utilitzar el servei és irregular en un 69% dels casos i regular en el 31% restant. Majoritàriament es troben en la franja d’edat entre els 26 i 40 anys (el 52% del total) i són de 58 nacionalitats diferents, sent les més destacades la marroquina (27%), l’hondurenya (11%) i la senegalesa (7%) i la colombiana (6%). El 68% de les persones ateses es troba activa laboralment, el 28% inactiva, el 3% aturada i l’1% jubilada.

De les intervencions del servei d’acollida un 55% de les quals estan relacionades amb els informes d’estrangeria (adequació de l’habitatge per al reagrupament familiar, grau d’integració d’una persona immigrada per accedir a l’arrelament social i renovació de la residència temporal). També s’han fet intervencions -entre d’altres- en règim comunitari, nacionalitat espanyola i empadronament.

ÚLTIMES NOTÍCIES