IniciAppEl govern espanyol aprova el bonus jove al lloguer de 250 euros

El govern espanyol aprova el bonus jove al lloguer de 250 euros

El consell de ministres ha aprovat en la seva reunió d’aquest dimarts el bonus jove al lloguer de 250 euros mensuals, destinat a menors de 35 anys. Així ho ha anunciat la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. El bonus tindrà efectes retroactius des de l’1 de gener. Es tracta d’una partida d’un valor de 200 milions d’euros que està inclosa en els pressupostos generals de l’Estat. S’hi podran acollir els joves d’entre 18 i 35 anys que tinguin un contracte de treball que no superi els 24.318 euros anuals, i serà aplicable per a cada jove, no per a cada habitatge.

El bonus serà aplicable a habitatges amb un preu màxim de 600 euros, ampliable fins als 900 euros.  El bonus -que s’atorgarà durant un període dos anys– podrà ser compatible amb altres ajudes fixats per les comunitats autònomes, sempre que no se superi el 40% de la renda del lloguer, descomptat el bonus.  

Queda pendent d’aprovació pel consell de ministres, com s’ha dit, la Llei d’Habitatge, un projecte que implicarà regulacions en el preu del lloguer en zones especialment tensionades, bonificacions a petits propietaris per reduir els preus dels lloguers i mesures per impulsar el parc públic.

ÚLTIMES NOTÍCIES