IniciAppLa marató de donants de sang registra a Tordera 77 donacions

La marató de donants de sang registra a Tordera 77 donacions

La Marató de Donants de Sang s’ha tancat amb més de 8.500 donacions en una setmana, per sota de l’objectiu de les 10.000 que tenia el Banc de Sang i Teixits. Tot i això, l’entitat està molt satisfeta amb la resposta ciutadana, ja que la campanya ha coincidit amb el pitjor moment de la 6a onada de la Covid. A Tordera la marató es va dur a terme divendres amb una carpa instal·lada darrera de l’església.  Durant tot el dia es van registrar 77 donacions, 12 oferiments i 7 nous donants.

Malgrat la situació, el director Assistencial del Banc de Sang, Enric Contreras, ha ressaltat en declaracions a La Xarxa, una bona notícia. I és la incorporació al circuit de 900 nous donants.

balanç sang 1

Una altra bona notícia és que s’ha aconseguit allargar 3 dies més les reserves de sang.

balanç sang 2

Les donacions de sang continuen sent necessàries cada dia, més enllà de la Marató, per això el Banc de Sang demana que tothom qui estigui bé de salut s’apunti per donar sang a donarsang.gencat.cat. A Catalunya cada dia calen 1.000 donacions de sang per assegurar les necessitats dels malalts.
Des del Banc de Sang i Teixits recorden que per donar sang només cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50kg i trobar-se bé de salut.

ÚLTIMES NOTÍCIES