IniciAppLes escoles de Tordera no tenen cap grup confinat tot i haver-hi...

Les escoles de Tordera no tenen cap grup confinat tot i haver-hi 60 persones confinades

La tornada de les vacances a les escoles de Tordera s’ha  saldat sense haver de confinar a cap grup. Les dades oficials que publica el departament d’ensenyament de la generalitat a través de les dades que cada centre introdueix a l’aplicació traçacovid cofirmen que no hi ha en aquests moments cap grup educatiu confinat al diferents centres educatius de Tordera, llars d’infants, centres d’educació infantil, primària i secundària. Malgrat no haver-hi cap grup confinat les escoles han declarat que hi ha un total de 60 persones confinades 15 docents i 45 alumnes, la normativa covid actual estableix que un grup es confina si a la classe hi ha 5 positius o més, detectats en un període de 7 dies. O bé, en grups poc nombrosos, si el nombre de contagiats suposa el 20% o més del total d’alumnes.

Els alumnes d’infantil i primària no hauran de fer quarantena si només hi ha un cas de covid a l’aula. N’hauran de fer si a la classe hi ha 5 positius o més, detectats en un període de 7 dies. O bé, en grups poc nombrosos, si el nombre de contagiats suposa el 20% o més del total d’alumnes.

En el cas de les escoles bressol funcionarà igual que a infantil i primària.  Quatre casos o menys es consideraran esporàdics i, tret dels estudiants malalts, la resta continuaran amb l’activitat presencial. Tampoc hauran de fer quarantena els infants que hagin passat el virus fa menys de tres mesos o que estiguin vacunats amb la pauta completa.

La gran majoria dels infants menors d’11 anys encara no tenen les dues dosis de la vacuna, perquè la primera se’ls va començar a administrar al desembre i per tant les segones no es començaran a posar fins al febrer. Pel que fa a secundària i FP es mantenen els protocols establerts el primer trimestre: es confinaran durant 7 dies els alumnes que donin positiu i els seus companys de classe que no estigui vacunats.

Si els positius son docents el Departament d’Educació preveu “mesures excepcionals” per garantir l’obertura dels centres amb normalitat. Es cobriran totes les baixes de curta durada, que són les iguals o inferiors a 5 dies, des de l’endemà que es comuniquin. Segons ha explicat el conseller d’Educació a TV3, Josep Gonzàlez-Cambray, es faran nomenaments cada dia. Divendres passat es van fer 571 nomenaments d’interins i substituts nous, amb les baixes comunicades fins aquell dia.

ÚLTIMES NOTÍCIES