IniciAppL’any 2021 tanca amb 300 litres menys de precipitacions

L’any 2021 tanca amb 300 litres menys de precipitacions

L’any 2021 ha estat un any molt sec. El registre meteorològic va concloure l’any passat amb un registre de 406,4 litres/m2. Són 300 litres menys que els registres mitjans d’altres anys (750l/m2). De fet, la disminució ha estat del 50% respecte el 2020, quan van caure 830 litres.

El mes de gener del 2021 va començar amb la pertorbació del Filomena, que va provocar nevades i grans precipitacions. Al mes de febrer i març les precipitacions van disminuir així com les temperatures van augmentar considerablement. La primavera va ser seca, cosa que va debilitar el cabal de la Tordera

Sergi Fontseca, llicenciat en geografia, major d’incendis forestals i bombers voluntari de Tordera, fa balanç de l’entrada d’estiu.

fontseca balanç 1

Va ser al juliol quan el Riu Tordera, al seu pas pel poble, va quedar sec. A partir de llavors, fins al novembre no hi va haver precipitacions importants que el van tornar a omplir. Les temperatures van baixar considerablement aquell mes però al mes de desembre van tornar a augmentar.

Unes oscil·lacions de temps poc normals per les èpoques de l’any que corresponen. Sergi Fontseca avisa que és conseqüència del canvi climàtic.

fontseca balanç 2

 L’any 2022 comença amb temperatures estables però que s’haurien de reduir durant aquest mes de gener.

ÚLTIMES NOTÍCIES