IniciNoticiesSocietat LA POLICIA LOCAL I LA GENERALITAT DE CATALUNYA ENGEGUEN UNA CAMPANYA...

LA POLICIA LOCAL I LA GENERALITAT DE CATALUNYA ENGEGUEN UNA CAMPANYA DE PREVENCIÓ PER A UNA REVETLLA DE SANT JOAN SEGURA.

Amb motiu de la propera revetlla de Sant Joan la Policia Local de Tordera ha editat un díptic informatiu per fer un ús correcte dels petards.
D’entre les mesures preventives que recomana la Policia Local destaca la necessitat d’adquirir els petards a llocs de venda autoritzats així com la importància de conèixer la classe de petard en funció de l’edat al qui va destinat. Els petards de classe I són els que tenen un risc baix, recomanats a partir de 14 anys. Els petards de classe II són de risc reduït, recomanats a partir dels 16 anys, mentre que els de classe III són els que tenen un risc mitjà, utilitzables a partir dels 18 anys i que es poden llençar únicament a l’aire lliure, en zones àmplies i obertes.
En qualsevol cas, el venedor de petards no pot subministrar petards de classe superior a l’edat del comprador. En el cas que es doni aquest fet, caldrà comuicar-ho a la Policia Local. La campanya compta amb la col·laboració del cos de bombers de la generalitat, que faran un desplegament extraordinari amb motiu de la nit de Sant Joan.

D’altra banda, la Policia recomana manipular amb precaució els petards de manera que no es llencin encesos sinó col·locant-los en un lloc adient i després encenent el ble.
També es recorda que no es poden fer manipulacions amb els petards, ni utilitzar-los prop del bosc ni zones on hi hagi herbes o altres materials inflamables. Tampoc és permès fer esclatar els petards dins de recipients ja que podrien trencar-se i sortir trossos incontroladament.
Finalment, la Policia Local recomana que a altes hores de la nit cal fer esclatar els petards a zones allunyades on el soroll no pugui molestar els veïns.
Per qualsevol dubte o aclariment sobre l’ús dels petards i les mesures preventives que cal prendre al respecte cal posar-se en contacte amb la Policia Local de Tordera, al tel. 93 7640615, o bé consultar la web www.tordera.org.

ÚLTIMES NOTÍCIES