IniciAppJa ha començat la vacunació als infants de 5 a 11 anys...

Ja ha començat la vacunació als infants de 5 a 11 anys als centres de vacunació massius de Blanes, Calella i Pineda

La Regió Sanitària Girona ha donat el tret de sortida a la vacunació contra la COVID-19 dels infants de 5 a 11 anys, amb l’administració de les primeres dosis amb cita als punts vacunals de la Generalitat de Catalunya a Girona (de 16h a 19h) i a l’Espai Mercat de Calella (de 15h a 19h). En els dies següents s’aniran obrint la resta de punts de vacunació pediàtrica, un total de 9 punts de vacunació per a nens/es de 5 a 11 anys distribuïts arreu del territori i d’abast supramunicipal.

La majoria d’aquests espais ja estan operatius en el marc de l’estratègia de vacunació a majors de 12 anys i en els propers dies incorporaran també una línia pediàtrica. El punts vacunals més propers a Tordera és el local Mas Enlaire de Blanes, a banda dels de Girona i Calella. A aquests punts, s’hi afegeixen 3 nous espais que funcionaran de la mateixa manera: el Pavelló Saioners de Santa Coloma de Farners, l’Espai Cultural La Bòbila de Palafrugell i l’Hotel Splash de Pineda de Mar, que es convertiran en punts de vacunació poblacional com la resta, de manera que vacunaran la població pediàtrica però també tota la resta.

Tots els punts de vacunació fan la seva pròpia programació, que s’anirà adaptant cada setmana. Les famílies han de demanar hora per vacunar els seus infants a vacunacovidsalut.cat. Majoritàriament, i durant els primers dies, mentre duri el curs escolar, la vacunació es desenvoluparà en torn de tarda. Pel que fa al punt de la Generalitat, a partir del 23 de desembre es passarà a vacunar els infants matí i tarda, exceptuant el 24 i 31 de desembre i 5 de gener, que es farà jornada de matins en tractar-se de vigílies de festius.

L’estratègia es complementarà amb la vacunació de proximitat en diversos centres d’atenció primària per als infants inscrits a l’Àrea Bàsica de Salut corresponent. Així, inicialment a la Regió Sanitària de Girona, alguns CAP també podran vacunar a infants de 5 a 11 anys de la seva àrea bàsica de salut. Tordera serà un d’aquests casos, pels quals s’informarà properament sobre el període en que es podrà demanar cita prèvia. Totes les famílies de Tordera que vulguin vacunar des d’avui els seus nens i nenes ja podran fer-ho als centres de vacunació massius més propers (Blanes, Pineda, Calella).

Les criatures han d’anar acompanyades dels seus progenitors o un tutor/a legal. En cas que es vacunin sense estar acompanyats dels seus mares i pares –per exemple, per àvies i avis- ho podran fer si presenten un document de consentiment informat, seguint la fórmula utilitzada amb la vacunació engegada a l’agost amb els adolescents d’entre 12 i 15 anys.

A la Regió Sanitària Girona hi ha prop de 65.000 infants entre 5 i 11 anys cridats a vacunar.

ÚLTIMES NOTÍCIES