IniciAppTordera comptarà amb un ordenança reguladora d’habitatges buits

Tordera comptarà amb un ordenança reguladora d’habitatges buits

El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar una ordenança reguladora sobre el procediment de verificació d’habitatges buits. L’objectiu principal és detectar els pisos buits de Tordera per aconseguir la mobilització del parc d’habitatge per tal que els grans tenidors posin aquestes vivendes a disposició de lloguer social. Aquesta ordenança permetrà sancionar a aquells qui no ho facin i, així, garantir el dret d’habitatge a tothom.

Des de govern, PSC i Junts per Tordera presentaven aquesta moció treballada per la regidora de serveis socials, Toñi Garcia. Ella mateixa n’explicava els beneficis que en tindran els ciutadans.

ordenança habitatges psc

L’oposició va rebre la proposta de l’ordenança amb bons ulls.

Des de la CUP, el regidor Oriol Serra remarcava que la crisi social, econòmica i sanitària ha dificultat l’accés a l’habitatge i, per això, troben necessària l’ordenança.

ordenança habitatges cup

Des de +Tordera feliciten el repte que s’ha assumit a nivell tècnic i jurídic. El regidor Xavier Pla recalca la necessitat de garantir el dret d’habitatge i fer-ne la regulació.  

ordenança habitatges +tordera

Per part d’En Comú Podem Tordera, esperaven aquesta ordenança per afrontar el “mal ús” dels grans tenidors com l’increment de preu dels habitatges. El regidor Salvador Giralt defensava el benefici que ha de comportar aquesta proposta reguladora.

ordenança habitatges ecp

Des d’ERC+Gent de Tordera+Jovent Republicà es mostren satisfets per aquesta ordenança però demanaven l’arribada del Pla Local d’Habitatge, que està previst posar-se en marxa l’any vinent. El regidor Jordi Romaguera recalcava que s’ha de fer polítiques d’habitatge per a tothom.

ordenança habitatges erc

La nova ordenança reguladora va quedar aprovada per la unanimitat del ple municipal.

ÚLTIMES NOTÍCIES