Vaga indefinida dels treballadors del 061, que volen dependre del SEM i no de Ferrovial


Foto: Quim Puig

Els treballadors del 061, unes 700 persones a tot Catalunya, estan en vaga indefinida per reclamar una millora de les condicions laborals.

L’aturada ha començat aquest dilluns a les onze de la nit. Els treballadors, que ara estan externalitzats, reclamen que els contracti directament el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), és a dir, la Generalitat. Actualment depenen d’una empresa: Ferrovial.

Els treballadors, que es reivindiquen com a servei essencial, demanen una planificació dels torns a un any vista i amb horaris fixos. A més, també volen una reducció del nombre total d’hores de la jornada completa, la limitació de dies consecutius treballant i una “paga Covid” per compensar el sobreesforç fet durant la pandèmia.