IniciAppEsquerra Republicana proposa que la nova sala de Plens tingui nom de...

Esquerra Republicana proposa que la nova sala de Plens tingui nom de dona.

ERC-Gent de Tordera-Jovent Republicà a proposat que la nova sala de plens tingui nom de dona. La Sala de Plens estarà ubicada a l’antic Hospital de Pobres. La proposta d’una sala de plens amb nom de dona serà la primera acció que es durà a terme per a desenvolupar la moció aprovada aquesta primavera per a feminitzar el nomenclàtor del municipi. Amb l’aprovació de la moció presentada per ERC-Gent de Tordera-Jovent Republicà, l’Ajuntament es va comprometre a tenir presents només a dones referents a l’hora de nomenar nous equipaments municipals, espais i carrers del municipi.

Just després de l’aprovació de la moció, el grup Municipal d’Esquerra Republicana va posar-se a treballar i va mantenir una reunió amb el Cercle d’Història de Tordera, que es va comprometre a elaborar un document de “Dones torderenques reconegudes”, amb l’objectiu d’utilitzar aquest coneixement per a la feminització del nomenclàtor a Tordera. Amb aquest treball, la portaveu del Grup Municipal Marta Paset va proposar al govern que la Sala de Plens situada al nou equipament públic de l’antic Hospital de Pobres tingui el nom d’una dona torderenca referent.

Paset nom dona 1

Marta Paset recorda que ERC-Gent de Tordera-Jovent Republicà porta mesos impulsant mocions i iniciatives amb l’objectiu de posar en valor el paper de les dones i la feminització del municipi.

Paset nom dona 2

Les obres a l’antic Hospital de Pobres estan molt avançades i la previsió de l’ajuntament és que abans de finalitzar l’any es pugui fer el trasllat de la sala de plens en aquest espai.

ÚLTIMES NOTÍCIES