IniciAppFinalitza el seguiment de rapinyaires diürns al Parc del Montnegre i el...

Finalitza el seguiment de rapinyaires diürns al Parc del Montnegre i el Corredor

Imatge extreta de: parcs.diba.cat

Ha finalitzat el projecte de seguiment de rapinyaires diürns al Parc del Montnegre i el Corredor que també s’ha fet al Parc de la Serralada de Marina.

Durant els tres anys en què s’ha desenvolupat el seguiment estandarditzat de rapinyaires diürns de la Xarxa de Parcs Naturals (programa SEGRE), al Parc del Montnegre i el Corredor s’ha pogut detectar una catorzena d’espècies. Són l’aligot vesper, el voltor comú, el milà negre, el milà reial, l’arpella comuna, l’aligot comú, l’esparver comú, l’astor, l’àguila marcenca, l’àguila calçada, el xoriguer comú, el falcó de la reina, el falcó mostatxut i el falcó pelegrí.

Els més rars han estat el voltor, l’arpella i el falcó de la reina, tots ells en migració o dispersió al Parc on no hi nidifiquen, i els més abundants, l’aligot comú i l’esparver comú. Sorprèn també l’increment d’observacions d’àguila calçada i d’aligot vesper.

Al Parc del Montnegre i el Corredor hi ha un total de vuit estacions fixes de seguiment que fa un equip expert de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), guardes del Parc i un voluntari.

Amb la informació recollida es podrà valorar la qualitat ambiental i conèixer la tendència de les espècies en aquests dos espais naturals protegits.

ÚLTIMES NOTÍCIES