IniciAppL’Espai Agrari de la Baixa Tordera comença a caminar

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera comença a caminar

Tordera fa un pas més en la defensa del sector agrícola local i ahir va participar a la presentació oficial de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. Després de mes d’un any de trobades amb els agents socials del territori i comissions de participació, els cinc municipis de la conca de la Tordera han unit esforços, conjuntament  les cooperatives locals i productors agrícoles per protegir, gestionar i dinamitzar la vall de la Tordera i aconseguir un sistema alimentari més saludable i sostenible. 

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera és un territori singular. Representa prop de la meitat de tota la superfície conreada a la comarca del Maresme, amb una agricultura capdavantera, situada en un dels espais agraris més fèrtils de Catalunya. Els ens locals i la pagesia del territori s’han unit per a treballar plegats i fer realitat el compromís de vetllar per una producció d’aliments sana, de qualitat i sostenible, per a les generacions presents i futures.  L’ens gestor de l’Espai Agrari serà el responsable d’impulsar i vetllar pel compliment de les actuacions i projectes recollits en el document d’acció (Pla de Gestió i Desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera).

El Molí d’en Puigvert a Palafolls va acollir ahir la presentació d’aquest projecte amb la signatura dels estatuts per part dels alcaldes dels cinc municipis impulsors. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia considera que la pagesia necessita un recolzament unitari i promocionar el producte de proximitat de la zona.

alcalde espai agrari 1

Per Tordera és especialment important formar part d’aquesta iniciativa conjunta ja que, a diferència de la resta de municipis que la integren, el seu paisatge singular permet fer compatible l’ús públic de la seva xarxa de camins i senders amb les explotacions agràries que el gestionen.

alcalde espai agrari 2

El regidor de medi rural, Xavier Pla destaca la unió de 5 municipis i 3 cooperatives que ha de permetre modernitzar el sector agrícola a través de la marca de la Baixa Tordera.

xavier pla espai agrari

Les terres de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera són de les més fèrtils de Catalunya. Per aquest motiu, protegir-les, gestionar-les i dinamitzar-les és fonamental per garantir el dret de la ciutadania a gaudir d’una alimentació saludable, saborosa i sostenible, produïda sobre la base de criteris socials, ecològics i de proximitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES