IniciNoticiesRegidoriesEL SERVEI D’OCUPACIÓ DE CATALUNYA I L’AJUNTAMENT DE TORDERA FORMARAN TREBALLADORS DEL...

EL SERVEI D’OCUPACIÓ DE CATALUNYA I L’AJUNTAMENT DE TORDERA FORMARAN TREBALLADORS DEL TÈXTIL PERQUÈ ES PUGUIN TORNAR A INSERIR EN EL MERCAT LABORAL.

Tordera serà la principal beneficiària del Maresme, en nombre de persones,dels ajuts provinents dels Fons Estratègics d’Adaptació a la Globalització impulsats des d’Europa. Es tracta d’una iniciativa orientada  a la formació integral de treballadors del tèxtil en atur que es vulguin reciclar per tornar a ser competitius en el sector dins del mercat laboral, ja que aquest és un dels sectors més castigats per la crisi. La preparació dels treballadors que s’apuntin a la iniciativa constarà, entre altres aspectes, d’una entrevista personal per conèixer quins són els itineraris d’inserció a què pot accedir l’empleat i la formació en capacitació ocupacional i en habilitats generals. A banda d’això, des el consistori es farà una prospecció completa del mercat laboral més adequat per a la reinserció de cada treballador. Escoltem el regidor de promoció de la vila, Bernat Costas.

A Maresme hi ha uns 300 aturats provinents d’expedients de regulació d’ocupació en empreses tèxtils entre el 2007 i 2008. Més de la meitat d’aquests treballadors provenen de Fibracolor, Indepunt o Abanderado, i són en la seva majoria de Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES