IniciAppLa Corporació rep tres robots per facilitar la desinfecció de les habitacions...

La Corporació rep tres robots per facilitar la desinfecció de les habitacions de virus i bacteris

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha rebut un total de tres robots per facilitar la desinfecció de les habitacions de virus, com el coronavirus SARS-CoV-2, o de bacteris multiresistents. Dos d’aquests aparells s’usaran als hospitals de Calella i Blanes i el tercer es farà servir a l’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes. En tots els casos s’estan realitzant les instal·lacions pertinents als diferents centres per poder-los posar en funcionament pròximament.

Aquests robots, que seran utilitzats pels professionals de neteja, poden desinfectar una habitació de mida estàndard en uns deu minuts a través de llum ultraviolada. A més, amb una sola càrrega el robot pot desinfectar diverses habitacions. Un cop el personal ha fet una primera neteja, s’introdueix el robot  dins de l’estança i mitjançant una tauleta es  defineix el recorregut que haurà de seguir la màquina perquè de forma autònoma passi per tots els racons traçats. El professional inicia l’operació des de l’exterior de l’habitació per garantir, en tot moment, les mesures de prevenció. Ho explica Susanna Bosch, cap de Serveis Generals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

robot corpo

Cal destacar que per poder utilitzar aquests robots ha estat necessari oferir una formació prèvia al personal de neteja que l’haurà de posar en funcionament en els diferents torns de treball.

Els robots han estat subministrats per l’empresa danesa UVD Robots que va guanyar un concurs d’emergència. Aquesta iniciativa forma part de la feina que s’està portant a terme des de la Comissió Europea per proporcionar equipaments útils i necessaris als estats membres i ajudar-los a fer front a la pandèmia. En total la Comissió destinarà 12 milions d’euros de l’Instrument d’ajuda d’emergència per adquirir un total de 200 robots.

Els primers robots adquirits per la Comissió Europea han arribat a més de trenta hospitals de tot Europa, entre els quals, hi ha els tres que s’han rebut a la Corporació.

ÚLTIMES NOTÍCIES