IniciAppTordera celebrarà l'Aplec de Sant Ponç virtual, excepte la Missa, que serà...

Tordera celebrarà l’Aplec de Sant Ponç virtual, excepte la Missa, que serà presencial a l’esplanada de l’ermita

L’Ajuntament de Tordera, a través de la regidoria de Festes, ja té a punt el programa de la festa de Sant Ponç, que per segon any consecutiu i en motiu de les mesures de restricció per la COVID19 establertes a dia d’avui fan impossible la celebració habitual de l’Aplec. 

Amb tot, des de la Regidoria de Festes, s’aposta novament per mantenir la tradició local i vetllar per promoure activitats que permetin compaginar les propostes telemàtiques i les presencials i així complir amb la normativa vigent. Ho explica el regidor de festes, Pau Megias.

sant ponç 1

L’única activitat presencial permesa el proper 11 de maig serà l’Ofici Solemne, que per garantir les mesures i la distància de seguretat per als assistents, es celebrarà a l’esplanada de l’ermita a les 12:00h. 

sant ponç 2

Per altra banda, durant tot el dia es podran seguir activitats en línia relacionades amb Sant Ponç. D’una banda, a través del canal Youtube de l’Ajuntament es podrà recuperar el documental de memòria històrica “Tordera. Festes, tradicions i societat”, produït per la Regidoria de Cultura l’any 2010. També per aquest canal es podrà fer una ballada de sardanes la cobla Bisbal Jove. Per les xarxes socials de les entitats i del propi ajuntament també es podrà seguir el ball de gegants amb la Colla de geganters de Tordera i un taller de jocs de cucanya amb el pubillatge torderenc. 

Per mantenir la tradició de l’arròs de Sant Ponç, els restaurants i les botigues de menjar per emportar de Tordera, d’acord amb la Regidoria de Festes, oferiran el menú especial d’arròs de Sant Ponç.  Els establiments que s’han sumat a la iniciativa són els següents: Can Titet, Danus, Beltran 9, Ca la Maria, Cal Nano, Can Pruna, Les Farreres, El Cenachero i Troco Bar. Escoltem Pau Megias.

sant ponç 3

En paral·lel, durant tot el dia de Sant Ponç  es publicaran a xarxes socials oficial fotos antigues de l’aplec, així com la recepta de l’arròs per a 2000 persones que tradicionalment la Comissió de Festes cuina a l’esplanada de l’ermita i que en motiu de les restriccions de la pandèmia aquest any tampoc es podrà celebrar.

ÚLTIMES NOTÍCIES