IniciAppDiumenge decau el toc de queda i el confinament perimetral

Diumenge decau el toc de queda i el confinament perimetral

El 9 de maig s’acabarà el confinament nocturn i el perimetral de Catalunya. Dues de les mesures més restrictives, que afecten drets fonamentals, i que quedaran sense efecte quan decaigui l’estat d’alarma la mitjanit d’aquest dissabte. El Govern català ha optat finalment per no modificar la llei de salut pública, la que permetria tenir una empara legal per continuar amb la vigència del toc de queda. Ho explica el president en funcions, Pere Aragonès.

Aragonès toc queda

Tot i l’aixecament d’aquestes dues restriccions, la Generalitat també ha anunciat que la resta de mesures es mantenen, com la limitació d’aforaments en determinats espais o el màxim de sis persones en trobades socials.

D’altra Banda, El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i la sotsdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, compareixen per fer balanç del procés de vacunació de la Covid. Argimon ha anunciat que a partir de dilluns que ve, 10 de maig, començarà de forma generalitzada la vacunació de la població general d’entre 50 a 59 anys. 

Argimon vacunació 50-59 anys

A hores d’ara, pràcticament una quarta part dels catalans tenen posada una dosi i un 11% tenen la pauta completa. 

ÚLTIMES NOTÍCIES