IniciAppEl Servei d'Ocupació i Formació local organitza un curs de sis sessions...

El Servei d’Ocupació i Formació local organitza un curs de sis sessions per aconseguir el nivell bàsic de Competències en tecnologies de la informació i la comunicació

El Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Tordera continua en marxa amb el pla de formació continuada per a persones que es troben en situació d’atur.

De cara al mes de maig, l’àrea local prepara un curs de nivell bàsic per aconseguir l’Acreditació oficial de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (ACTIC). L’ACTIC és la certificació acreditativa de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.

L’ACTIC permet a qualsevol persona demostrar les seves competències en TIC mitjançant una prova per ordinador que s’avalua automàticament. La prova és telemàtica, encara que s’ha de fer en un centre col·laborador reconegut per la Generalitat, el qual garanteix que es fa en les condicions adequades. Hi ha més de 350 centres distribuïts per tot Catalunya, amb molta diversitat d’horaris d’avaluació. La sol·licitud d’acreditació i l’obtenció del certificat també són telemàtics. No cal esperar cap convocatòria per presentar la sol·licitud. El regidor d’ocupació, Rafa Delgado explica els objectius que busca aquest curs.

rafa curs ocupacio 1

Les sessions tindran lloc els dies 24, 25, 26, 27, 28 i 31 de maig en l’horari de 9:30h a 13:30h (excepte el dia 31 de maig que la sessió s’allargarà fins les 14:30h).

El curs tindrà lloc a l’Aula de Formació del Servei d’ocupació (Camí Ral, 174). Les inscripcions són gratuïtes i ja estan obertes, només cal enviar un mail a insercio.tordera@tordera.cat o bé fer-ho telefònicament al 937650414. El curs està cofinançat per la Diputació de Barcelona. El regidor Delgado recorda que cursos com aquest són eines que es dota a la ciutadania per formar-se.

rafa curs ocupacio 2

Les persones que superen satisfactòriament la prova, havent realitzat prèviament la sessió formativa, obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat, i que els possibilita acreditar un determinat nivell (1, 2 o 3, respectivament) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Aquests certificats són, doncs, una eina que pot facilitar l’obtenció d’una feina, la promoció professional, l’accés a eines d’aprenentatge virtual o l’obtenció d’una certificació professional.

ÚLTIMES NOTÍCIES