IniciAppAprovada una moció en rebuig als projectes de centrals fotovoltaiques sobre terrenys...

Aprovada una moció en rebuig als projectes de centrals fotovoltaiques sobre terrenys agrícoles o forestals

El Ple de l’Ajuntament de Tordera mostra el rebuig als projectes d’instal·lació de centrals fotovoltaiques sobre terrenys agrícoles o forestals del municipi. Al Ple del mes d’abril, la CUP va presentar una moció per rebutjar aquest tipus de projectes privats, a més d’incentivar l’autoconsum afavorint la transició energètica al teixit comercial local.

El regidor Oriol Serra, recorda que el país i el món es troba en crisi climàtica. Una opció per resoldre-ho son les energies renovables però Serra apunta que cal debatre quin model energètic cal seguir.

central fotovoltaiques cup

També afegeix que volen evitar que grans empreses facin negoci de l’energia i, tal i com afirma, que l’energia produïda aquí es transporti fins a altres municipis com Barcelona a més de malmetre el sector agrícola. Junts i En Comú Podem també van aportar algunes esmenes, cosa que va ajudar en arribar a un consens majoritari al Ple Municipal.

Des de +Tordera, Xavier Pla defensa l’avanç cap a les energies renovables i, de fet, es mostra a favor d’estudiar la situació i les possibles afectacions per dur a terme una correcte execució dels projectes. Tot i així Pla ressalta els motius de l’abstenció.

central fotovoltaiques +tordera

Per part de Ciutadans, afirmen que estan a favor de tots els punts de la moció excepte un punt. El setè acord, que tracta de crear una empresa pública d’energia. Per això la regidora Miriam Rocabruna defensa l’abstenció:

central fotovoltaiques cs

Des d’En Comú Podem, el regidor Salvador Giralt recolza totalment a favor de l’autoconsum elèctric dels ciutadans. Així mateix, recorda que la desregularització pot generar problemes paisatgístics a diferents punts de Catalunya com Tordera. Giralt defensa el vot a favor.

central fotovoltaiques ecp

Des d’ERC Tordera, es mostren a favor del plantejament contra grans projectes productors d’energies. Així mateix, volen recolzar les renovables a favor de la transició energètica. La regidora Natàlia Pérez explica que el Decret Llei de la Generalitat busca reforçar la producció d’energies renovables, però critica que no escolti els petits ajuntaments.

central fotovoltaiques erc

A l’equip de govern, el PSC recorda que cal promocionar l’autoconsum. El regidor Rafa Delgado recorda que les institucions han d’incentivar-ho.

central fotovoltaiques psc

Junts per Tordera defensa que si s’ha d’apostar per les energies renovables cal trobar un equilibri amb la societat. Així mateix, es va aprovar una modificació del Pla General que congela les llicències per empreses d’aquest tipus amb l’objectiu de dur a terme estudis i debats per plantejar com ha de ser aquesta transició.

central fotovoltaiques junts

Amb aquesta moció, Tordera s’adhereix al manifest de la Federació d’Ecologistes de Catalunya. Instant a la Generalitat a la redacció d’informes tècnics o estudis d’impacte ambiental integral de les àrees del municipi susceptibles a aquests projectes. Justament amb aquesta moció, aprovada per 15 vots a favor i 2 abstencions, s’ha aprovat suspendre durant un any les llicències de  producció eòlica i fotovoltaica d’energies eòlica i fotovoltaica fins que s’estudiï la seva afectació.

ÚLTIMES NOTÍCIES