IniciNoticiesEducacióTORDERA RECICLARÀ TREBALLADORS DEL TÈXTIL EN ATUR PERQUÈ ES PUGUIN TORNAR A...

TORDERA RECICLARÀ TREBALLADORS DEL TÈXTIL EN ATUR PERQUÈ ES PUGUIN TORNAR A INSERIR EN EL MERCAT LABORAL.

Divendres es va fer a Tordera una reunió amb extreballadors de diferents empreses tèxtils, com Fibracolor, Abanderado o Indipunt per tal de presentar-los el projecte de suport a la recerca de feina per aturats del sector tèxtil. El projecte és una iniciativa del consistori torderenc i dels Servei d’Ocupació de Catalunya (el SOC). Es tracta de la posada en marxa d’un programa pilot de la Unió Europea en què treballadors a l’atur realitzen programes intensius de formació generalista, formació a mida, de suport a les possibles empreses contractadores perquè facin la formació, de tècniques de recerca de feina i seguiment continu. Ho explica el regidor de promoció de la vila de Tordera, Bernat Costas.

La preparació dels treballadors que s’apuntin a la iniciativa constarà, entre altres aspectes, d’una entrevista personal per conèixer quins són els itineraris d’inserció a què pot accedir l’empleat i la formació en capacitació ocupacional i en habilitats generals. A banda d’això, des el consistori es farà una prospecció completa del mercat laboral més adequat per a la reinserció de cada treballador.

A Maresme hi ha uns 300 aturats provinents d’expedients de regulació d’ocupació en empreses tèxtils entre el 2007 i 2008. Més de la meitat d’aquests treballadors provenen de Fibracolor, Indepunt o Abanderado, i són en la seva majoria de Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES