IniciAppTordera ha perdut el 41% de terrenys agrícoles en només 62 anys

Tordera ha perdut el 41% de terrenys agrícoles en només 62 anys

Entre 1956 i 2018, la superfície agrària de la demarcació s’ha reduït en 120.500 hectàrees segons un estudi de la Diputació de Barcelona.

Segons l’informe d’anàlisi Terres amb futur: Una mirada als usos del sòl a la demarcació de Barcelona, realitzat en el marc de l’estratègia BCN Smart Rural, la demarcació de Barcelona ha perdut el 42% de la seva superfície agrària entre 1956 i 2018.

El 1956, el 26% del terreny de Tordera eren camps de pagès i ara només el 15%. Els boscos han crescut poc en aquest 62 anys passant de 72% al 74% del terme municipal de Tordera. Segons aquest informe el poble ha passat d’un 1% d’espai urbanitzat al 10%.

La majoria de camps de pagès abandonats s’han convertit en matolls, àrees urbanitzades o zones industrials i boscos. L’informe indica que Tordera ha perdut en el període 1956-2018 un 41,55% de terrenys agrícoles, unes 903 hectàrees. El regidor de medi rural, Xavier Pla considera que ara s’ha entrat en un procés d’estabilització d’aquest terrenys agrícola.

Pla terreny agrícola

La disminució progressiva de la superfície dedicada a conreus constitueix un dels reptes principals que afronten les comarques de Barcelona. Es tracta d’una tendència alarmant que preocupa especialment als municipis que volen posar en valor els beneficis culturals, ambientals, socials i econòmics de l’activitat agrària.

Davant d’aquesta problemàtica, la Diputació de Barcelona està impulsant diverses iniciatives de dinamització agrària, entre les quals hi ha l’Espai Agrari de la Baixa Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES