IniciAppEl Procicat prorroga les restriccions actuals fins al 9 d'abril. A Tordera...

El Procicat prorroga les restriccions actuals fins al 9 d’abril. A Tordera s’espera un augment de mobilitat a les segones residències.

El govern no endureix les mesures per aquesta Setmana Santa tret de les restriccions que ja es van acordar fa 15 dies en el Consell Interterritorial de Sanitat entre el govern espanyol i es comunitats autònomes.

Les recordem:

Mobilitat

  • Hi ha lliure mobilitat a tot Catalunya, però només per a desplaçaments amb el grup bombolla.
  • En un control de trànsit, s’haurà de portar una declaració d’autoresponsabilitat que justifiqui el motiu del desplaçament.
  • Continua vigent el toc de queda, entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

Comerç

  • Tot el comerç podrà obrir el cap de setmana, també el no essencial i les botigues instal·lades en centres comercials. En el cas de grans establiments, podran obrir, però amb una superfície màxima de 800 metres quadrats. L’aforament es manté limitat al 30%.
  • Les sales de joc, bingos i casinos poden obrir respectant un aforament màxim del 30% amb un màxim de 100 persones o 250 si el local està ben ventilat. No poden obrir els serveis complementaris de bar i restauració.

Restauració

  • A bars i restaurants es mantenen els horaris d’obertura. Es pot oferir servei de taula de manera continuada, des de 2/4 de 8 del matí fins a les 5 de la tarda. Es manté l’opció de servir menjar per emportar fora d’aquest horari.
  • Es manté l’aforament del 30% a l’interior dels establiments. Les taules han de respectar les distàncies de seguretat i han de ser com a màxim de 4 persones o bé una bombolla de convivència. A l’exterior, no hi ha limitació d’aforament, i les taules també han de ser de 4 com a màxim o més si són una bombolla de convivència.
  • Continuarà tancada la restauració a l’interior dels centres comercials.

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia recorda que les mesures actuals només afecten a Tordera en la celebració del mercat i l’obertura de comerços no essencials els cap de setmana. Garcia també recorda que s’espera durant aquest dies de setmana santa un augment de mobilitat a les segones residències del municipi, preferentment a les urbanitzacions.

alcalde procicat

Esport

  • Es mantenen les mesures que permeten les competicions de l’esport federat. Els aforaments a l’aire lliure es limiten al 50%, i al 30% en espais tancats, excepte per a les competicions estatals i internacionals que altres organismes han establert, com en el cas del futbol i el bàsquet, que es fan sense públic.
  • Es permet el públic amb seient preassignat, excepte en competicions estatals i en les internacionals que tinguin prohibició expressa d’altres organismes. L’aforament màxim de públic serà del 50% d’assistents a l’aire lliure i el 30% en espais tancats.
  • Estan oberts els vestidors de gimnasos i instal·lacions esportives, tot i que amb una crida a la gent perquè intenti no fer-los servir. Es permeten les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada, amb un aforament màxim del 30% i cita prèvia. A les piscines, l’aforament és del 50%.

Cultura i lleure

La novetat és que s’aixeca la restricció de fires i instal·lacions recreatives desmuntables a partir d’aquest divendres. Per a la resta d’activitats de cultura i lleure, recordem:

  • Museus, galeries d’art, sales d’exposicions, arxius i biblioteques poden fer els actes culturals amb públic, amb un 50% d’aforament. L’accés a aquests equipaments manté l’aforament màxim del 50%. Així com en gales, lliurament de premis i festivals.
  • En cinemes, teatres, auditoris, circs, sales de concert no hi ha canvis: es poden fer amb el límit de 50% d’aforament i un màxim de 500 espectadors per actuació o sessió. Als locals amb llicència de sales de concert no es permet el servei de bar.
  • Si són activitats culturals a l’aire lliure, o bé en espais físics tancats que compleixin amb les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades, poden obrir respectant el límit de l’aforament al 50%, fins a un màxim de 1.000 persones per sessió o actuació, totes assegudes, i amb assignació prèvia de seients i registre previ.
  • Als centres cívics també es permet l’activitat a l’aire lliure de persones més grans de 60 anys, sempre en grups de 6 persones com a màxim.
  • Pel que fa a la cultura popular i tradicional, es poden fer actes sempre que siguin estàtics i en espais perimetrats o tancats, amb el públic assegut. La limitació de l’aforament és el mateix que a la resta d’espectacles.

ÚLTIMES NOTÍCIES