IniciAppEl jutjat d’arenys només concedeix un 27,4% d’ordres de protecció en casos...

El jutjat d’arenys només concedeix un 27,4% d’ordres de protecció en casos de violència masclista

La CUP Tordera va presentar una moció per aconseguir una protecció efectiva de les dones.

La formació anticapitalista va presentar un informe on es donava a conèixer que la mitjana estatal d’ordres de protecció adoptades respecte les sol·licitades durant el període 2010-2020 és del 64% mentre que al partit Judicial d’Arenys de Mar és tan sols del 27,4%. En dades durant aquest període, de més de 1400 ordres sol·licitades tan sols se’n van concedir 394. Una situació que la CUP considera que “és de risc per la víctima” i critica que les dones que han patit violència masclista no estan prou protegides en el cas d’Arenys, on s’hi inclou Tordera. El regidor Oriol Serra afirma que l’error està en els partits judicials d’Arenys.

mocio dones cup

A més de reclamar aquesta situació al jutjat d’Arenys i als òrgans corresponents, també es plantegen més mesures. Entre les accions, la formació política proposa la creació d’una regidoria d’igualtat a l’Ajuntament de Tordera, es promogui l’educació en activitats i mecanismes per donar respostes a les problemàtiques masclistes.

Des de +Tordera, valoraven positivament la proposta i criticaven que aquest informe demostra que “encara hi ha motla feina per fer” sobretot en el món judicial.

mocio dones +tordera

Des de Ciutadans, condemnen que la moció parli de violència masclista a l’àmbit judicial. Així mateix, Miriam Rocabruna afegeix que la Comissió de Justícia del Parlament ja ha pressionat a la conselleria per dotar amb més recursos als òrgans judicials.

mocio dones cs

Unes declaracions que no han agradat a En Comú Podem. El regidor del partit, Salvador Giralt, sí que valora positivament, sobretot, demanar la revisió i modificar els criteris per decretar les ordres de protecció per atendre les dones que han patit violència masclista.

mocio dones ecp

Des d’Esquerra, Gent de Tordera i Jovent Republicà, demanen una reformulació per conèixer quines són les causes que fan desestimar les peticions. La regidora Marta Paset destaca la necessitat de crear una regidoria d’igualtat al consistori torderenc.

mocio dones erc

El PSC demana trobar una solució al problema que hi ha als Jutjats d’Arenys. Un fet que, segons assegura la regidoria Toñi Garcia, se soluciona amb formació, conscienciació i educació.

mocio dones psc

També des del govern, Junts per Tordera afirma que aquestes dades “evidencien la necessitat d’una situació greu”, per la qual cosa es dona suport total a la moció. Així mateix, el regidor Josep Llorens critica que Ciutadans adopti aquest tipus de discurs amb punts de “deliris”.

mocio dones junts

Així doncs, la moció va quedar aprovada per Junts, PSC, Esquerra, En Comú Podem, +Tordera i la CUP i el vot en contra de Ciutadans.

ÚLTIMES NOTÍCIES