IniciAppTordera dóna suport a l'aprovació d'una llei integral trans

Tordera dóna suport a l’aprovació d’una llei integral trans

Els grups D’En Comú Podem i ERC van presentar en el ple de Tordera una moció per reclamar el ple reconeixement dels drets de les persones trans, i el suport des de Tordera a que el Congrés dels Diputats tramiti i aprovi una llei trans estatal.

La moció argumenta que malgrat els canvis en la societat, actualment les persones trans* són tractades encara com un problema de salut mental i no com una manifestació més de la diversitat humana. Durant molts anys, els col·lectius i les entitats de persones trans* han reivindicat la necessitat i la urgència d’avançar legislativament per superar l’obsoleta i desfasada llei 03/2007, per tal de garantir plenament la igualtat i els drets que avui en dia no estan reconeguts.

Per tots aquests motius el text insta al Govern de l’estat espanyol a iniciar el tràmit per aprovar durant aquesta legislatura una llei estatal, basada en el projecte elaborat pel Ministerio de Igualdad i els col·lectius trans, per a la igualtat plena de les persones trans, fonamentada en la despatologització i reconeixement de les identitats trans*, en l’autodeterminació de la identitat i expressió de gènere i en l’abordatge integral de polítiques per intervenir en les desigualtats estructurals que encara pateixen les persones trans. Escoltem Salvador Giralt d’En Comú Podem i Marta Paset d’ERC.

trans ECP i ERC

Així es posicionaven els diferents grups municipals. Escoltem Oriol Serra de la CUP, Xavier Pla de Més Tordera, Miriam Rocabruna de Ciutadans, Rafa Delgado del PSC i Josep Llorens de Junts x Tordera.

trans grups

La moció es va aprovar unanimitat del plenari.

ÚLTIMES NOTÍCIES