IniciAppConcentració a Tordera contra la retirada del tercer grau als presos polítics

Concentració a Tordera contra la retirada del tercer grau als presos polítics

La casualitat va voler que el mateix dia que el Parlament Europeu retirava la immunitat al President Carles Puigdemont i als seus companys a l’eurocambra, Toni Comín i Clara Ponsatí, el jutge titular del jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Barcelona suspenses el tercer grau als presos polítics.

Quaranta dies després de la seva sortida en règim de semillibertat, ahir van tornar a la presó. Això serà així fins que el Tribunal Suprem, on la Fiscalia ha recorregut la decisió inicial del jutge, no prengui una determinació al respecte. 

Doncs bé, tots aquests moviments judicials van provocar de nou mobilitzacions i manifestacions arreu del país. Una d’elles a Tordera, que va concentrar desenes de persones a la plaça de l’Ajuntament. Convocats per l’ANC i Òmnium Cultural, i els partits independentistes van carregar contra el que consideren “un nou atac” i es van refermar en el fet que cal “seguir actius i mobilitzats”. Escoltem la periodista Miriam Crivilles.

manifest presos

D’altra banda aquest divendres, 12 de març, a les 7 de la tarda, la seu de Pineda de Mar de la gestora d’Òmnium Cultural a l’Alt Maresme acollirà un acte en commemoració del Dia Internacional de les Dones que se celebra el 8 de març. Òmnium Alt Maresme vol contribuir a la visibilització de les discriminacions i les desigualtats que pateixen les dones pel fet de ser-ho, i a l’empoderament social per revertir aquests greuges.

L’acte constarà d’una actuació a càrrec de la ballarina contemporània Adriana Reyes amb el títol “La penjarella performance”. L’activitat és gratuïta. A causa de les restriccions sanitàries per la Covid-19 l’aforament és limitat i cal fer inscripció on line: https://form.jotform.com/210633621877356 (trobareu l’enllaç a les publicacions de la pàgina de Facebook i al perfil d’Instagram @omniumaltmaresme).

ÚLTIMES NOTÍCIES