IniciAppNova campanya d’identificació dels excrements de gossos via ADN

Nova campanya d’identificació dels excrements de gossos via ADN

Aquesta setmana ha començat una nova recollida de mostres d’excrements de gossos als carrers per fer-ne l’analítica d’ADN i aplicar la sanció corresponent. L’Ajuntament recorda als propietaris d’animals domèstics que és obligatori tenir l’animal censat, cal fer-ho a l’Ajuntament i també és obligatori que l’animal disposi de microxip i codi genètic, cal fer-ho a la clínica veterinària. Aquesta base de dades permetrà identificar al gos i al seu propietari/a, quan es trobin excrements de gos a la via pública. Explicava el procediment l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

Alcalde ADN

Es recorda que quan passegem l’animal hem de dur la seva documentació a sobre, ja que  els agents ho poden demanar  per fer comprovacions. A més, cal dur lligat l’animal, si s’escau, amb morrió. Cal recordar que és obligació del propietari/a o posseïdor d’un gos, identificar-lo amb microxip i codi genètic, l’incompliment d’aquesta obligació pot comportar la imposició d’una multa de 500€

L’Ajuntament insisteix que és responsabilitat del propietari/ària que quan passegem l’animal és obligatori recollir els seus excrements.

ÚLTIMES NOTÍCIES