IniciAppLa participació més baixa de la història en unes eleccions a Tordera:...

La participació més baixa de la història en unes eleccions a Tordera: un 42,44%

Era una de les amenaces en aquesta cita amb les urnes: l’abstenció. I s’ha confirmat a Tordera, amb un 42,44% de participació (5.447 electors). Ha estat el pitjor registre en uns comicis al Parlament a Tordera des de la recuperació de la democràcia, segons les dades que recull l’Idescat. Fins ara el registre més baix ens situava l’any 2006 en les eleccions del president Montilla, on van votar a Tordera el 49,7%.

La d’ahir no només és la participació més baixa en unes eleccions al parlament, també ho és en eleccions municipals i generals. Segons recull l’Idescat, en eleccions municipals a Tordera, el darrer registre més baix va ser l’any 2011 amb un 47,5% de participació i en el cas d’eleccions generals, cal anar als anys 2016 i 2011 amb una participació del 59,2%.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia considera que és una mala notícia per la democràcia, el fet que diumenge es registrés a Tordera la participació més baixa de la història.

alcalde participacio més baixa

Per trobar una participació més baixa a Tordera, hem de consultar dades de les eleccions europees. Aquí tenim dos registres inferiors un 31,3% els 2009 i un 35,9% el 2004.

ÚLTIMES NOTÍCIES