IniciAppLa Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer no descansa en la...

La Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer no descansa en la lluita contra el càncer infantil

La Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer es va iniciar el 2004 amb una festa torneig d’hoquei que, a dia d’avui, és l’activitat més reconeguda i esperada d’entre totes les que realitza l’entitat. La iniciativa va sorgir de l’experiència personal dels pares d’en Joan Petit amb el càncer, doncs va motivar als seus pares, familiars i amics per tirar endavant una iniciativa en què segueixen invertint esforços per a la lluita contra el càncer infantil, sempre amb un ambient divertit i festiu i, sobretot, un inefable esperit de lluita contra l’adversitat per tal de donar peu a tantes aportacions com sigui possible per a la recerca de la malaltia.

Joan Torner Corcoy, qui a més de dur a les espatlles una reconeguda trajectòria dins el món de l’hoquei, està al capdavant de la iniciativa, ha explicat als micròfons de Ràdio Tordera que els inicis de la fundació no van ser fàcils, doncs es tracta d’un projecte que requereix de voluntarietat i altruisme. No obstant, veient la rebuda que segueix tenint fins a dia d’avui i el compromís de tothom qui hi participa d’una manera o altra, considera que tots i cadascun dels esforços invertits han valgut la pena, i més tenint en compte que els més menuts són els autèntics protagonistes.

La festa torneig d’hoquei, assoleix any rere any el màxim de participants i equips possibles, tenint sempre una extraordinària rebuda tant pels clubs com pels propis jugadors. La fundació però, també realitza altres activitats com caminades, sopars, curses, xerrades, etc.; totes elles amb l’objectiu de recollir fons per a la recerca de la malaltia. Joan Torner explica que la fundació es va marcar la finalitat de complementar objectius que no estiguin totalment coberts en l’actualitat i que siguin igualment de vital importància en el context de la lluita contra el càncer.

Tall de veu 1 Joan Torner

Per l’edició de 2020 a Vilafranca del Penedès, la Fundació ja tenia organitzades la gran majoria de les activitats, entre elles dues de les més importants, una caminada popular i la festa torneig d’hoquei, i malgrat haver-se ajornat inicialment a l’estiu del mateix any i, tenint en compte la situació d’aleshores, va haver-se d’ajornar de nou fins a dia d’avui, en què segueixen treballant per intentar realitzar el torneig de forma disseminada arreu del territori català.

Joan Torner va voler destacar la importància de totes i cadascuna de les entitats que a través de les petites accions constitueixen un objectiu comú per a grans causes:

Tall de veu 2 Joan Torner

El president de la Fundació Amics Joan Petit reconeix que ens hem de prendre la pandèmia de la COVID-19 molt seriosament, i que els petits esforços i sacrificis que s’han de fer són molt petits comparats amb la gran recompensa que en podem obtenir, així doncs, es tracta d’un tret comú tant en el cas de la pandèmia com en la lluita contra el càncer, de manera que poden estar contents si, per poc que sigui, qualsevol aportació que facin en el present pot servir per treure’n profit en el futur.

ÚLTIMES NOTÍCIES