IniciAppTordera té a punt el dispositiu per garantir la seguretat de la...

Tordera té a punt el dispositiu per garantir la seguretat de la jornada electoral del 14F al Parlament de Catalunya

Prop de 13.000 persones de Tordera estan cridades a votar diumenge, 14 de febrer, a les eleccions al Parlament de Catalunya. L’Ajuntament, seguint els protocols marcats per la Generalitat, està realitzant tots els preparatius per assegurar una convocatòria electoral amb els mínims riscos per a la salut, garanties per exercir el dret a vot i legitimitat democràtica. L’aplicació de les mesures contra la COVID-19 ha implicat canviar d’ubicació dos col·legis electorals per garantir les distàncies de seguretat entre les meses, així com realitzar alguns canvis ens els col·legis que es mantenen com en comicis anteriors. 

D’aquesta manera, els col·legis electorals per al proper diumenge s’han establert de la següent manera:

Tots els electors que votaven fins ara a l’Institut Lluís Companys (veïns de Sant Daniel, Mas Mora, Tordera Parc i nucli urbà sud) ho faran al mateix institut, però l’àrea de votació serà al gimnàs del centre. L’accés a les sis meses que hi haurà instal·lades a l’institut serà pel pati i la sortida es farà per la porta principal de l’institut. 

Tots els electors que fins ara votaven a l’escola Serra de Miralles (veïns de centre vila) ho faran aquesta vegada al pavelló parroquial. En aquest espai hi haurà tres meses electorals a la pista. L’accés serà per l’entrada principal i la sortida per la porta d’emergències del carrer de la Sènia. 

Pel que fa als electors que fins ara votaven a la Roureda (veïns de Sant Pere i Terra Brava) ho seguiran fent al mateix col·legi, però s’habilitarà la zona del menjador per garantir les distàncies entre les tres meses electorals. També s’habilitarà  passadissos d’entrada i sortida diferenciats. 

Finalment, totes les persones que fins ara votaven al col·legi Ignasi Iglésias (Sant Andreu, Fibracolor, Agora Parc, Niàgara Parc, Farreres, Can Camps, Roca Rossa, Can Domenech i disseminats rurals) ho faran al pavelló poliesportiu municipal de Països Catalans. En aquest espai s’habilitaran vuit meses a peu de pista. L’entrada i la sortida serà  per l’Avinguda Països Catalans, habilitant espais diferenciats. 

En total, a Tordera, el 14 de febrer s’hauran de constituir un total de 20 meses. L’Ajuntament de Tordera ha enviat la notificació a les 234 persones que haurien de formar part d’aquestes meses.  Fins al moment, l’Ajuntament ha rebut per part de la Junta Electoral la comunicació d’acceptació de 42 excuses de membres de les meses que per diferents motius no poden assistir-hi i tres d’aquestes han estat denegades. 

Per tal de garantir el bon funcionament del procés electoral, així com les mesures de seguretat tant de votants com dels membres de les meses, l’Ajuntament ha organitzat un dispositiu format per més de 60 treballadors municipals. El personal d’administració donarà per al suport a les meses,  Policia Local i Protecció Civil garantiran la seguretat i el compliment de les distàncies i aforament, la brigada municipal s’encarregarà del muntatge, neteja i desinfecció periòdica dels espais i l’àrea de Secretaria i l’Oficina d’Atenció al Ciutadà estaran a la disposició de tots els ciutadans per atendre dubtes i consultes. La secretària municipal, Marta Portella explica les mesures establertes.

secre parlament 1

Per a garantir les mesures de seguretat per als membres de les messes, l’Ajuntament posarà a disposició dels representants tot el material de seguretat: mascaretes FPP2, quirúrgiques, gels, mampares, distintius de distància, tanques i epis de seguretat. 

secre parlament 2

La Generalitat de Catalunya ha posat a la disposició dels membres de les meses dos manuals per tal que coneguin tant el funcionament de les meses, com el protocol de mesures sanitàries. També el CAP Tordera informa a tots els membres escollits per formar part de les meses podran fer-se, de manera voluntària, un test d’antígens. Per fer-ho caldrà que demanin hora prèviament trucant al CAP. 

Pel que fa a la ciutadania que hi vagi a votar, cal tenir en compte que les persones vulnerables tenen prioritat i que s’hi ha d’anar sense acompanyant, excepte en cas de necessitar assistència. També es recomana respectar les franges de vot, que són:

  • De 9:00 a 12:00h, els col·lectius de risc.
  • De 12:00 a 19:00h, els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
  • De 19:00 a 20:00h, el col·lectiu de persones en quarantena (contagiats, contactes estrets i sospitosos).

Marta Portella recorda quina documentació és necessària per votar i recomana portar el vot des de casa.

secre parlament 3

Ràdio Tordera farà una àmplia cobertura de la jornada amb butlletins a les 9:00h per seguir la constitució de meses i a les 12:00h per valorar les primeres hores de votació. A la tarda, a partir de les 18:00h especial informatiu de seguiment de la participació i possibles incidències. A partir de les 20:00h valoració de la jornada i anàlisis dels resultats. Durant tot el dia hi haurà publicació a les xarxes socials de dades de participació, anècdotes i imatges de la jornada.

ÚLTIMES NOTÍCIES