IniciAppEntra en vigor la nova ordenança de civisme i convivència a Tordera

Entra en vigor la nova ordenança de civisme i convivència a Tordera

A partir d’avui entra en vigor la nova ordenança de civisme i convivència a Tordera. L’ordenança neix com a resposta a una necessitat, demanda i voluntat explícita de la ciutadania, que vol dotar-se de millors instruments per garantir el dret a conviure dins els principis del respecte, la tolerància, la seguretat, la salubritat i la sostenibilitat ambiental.

Amb aquesta visió, l’ordenança regula els aspectes bàsics de la convivència cívica en espais públics, en espais privats d’ús comunitari i en tot allò que pugui afectar al lliure gaudi dels espais, activitats o drets propis de les persones. Escoltem la regidora de promoció econòmica i sostenibilitat, Nàdia Cantero.

civisme dogc 1

L’ordenança està adreçada a la ciutadania en general, siguin veïns, transeünts, visitants, persones i/o usuàries de béns i espais privats i treballadors al municipi, pel fet de fer ús de la via, espais, béns i serveis públics i a l’interès general local. 

L’Ajuntament fomentarà a través d’accions de comunicació, conscienciació, educació, i d’altres, les conductes cíviques, tolerants, respectuoses i pacífiques dels ciutadans envers la resta de ciutadans i els espais, béns i serveis d’ús comú per a tots els ciutadans. L’ordenança recull també el règim sancionador, que tipificarà les infraccions en lleus, greus i molt greus. El regidor de seguretat, Rafa Delgado apunta que les ordenances no tenen cap ànim recaptatori i busca un instrument de respecte entre ciutadans.

civisme dogc 2

L’ordenança de civisme estarà en exposició pública durant el període d’un mes a comptar des de la seva publicació al DOGC perquè tothom qui hi ho vulgui pugui formular al·legacions. En cas de presentar-se al·legacions serà el Ple de la corporació qui les haurà de resoldre. Una vegada resoltes es farà la publicació definitiva i l’ordenança esdevindrà definitiva. 

ÚLTIMES NOTÍCIES