IniciAppL’Hospital de Calella reobre els 4 quiròfans tancats temporalment

L’Hospital de Calella reobre els 4 quiròfans tancats temporalment

Els quatre quiròfans de l’Hospital Sant Jaume de Calella han pogut reprendre aquest dilluns l’activitat quirúrgica programada.

El tancament ha portat a ajornar un total de 56 intervencions i a partir d’ara s’està procedint a reprogramar-les. Així mateix s’ha fet una vigilància activa de tots els pacients que van ser intervinguts des de l’1 de desembre al centre hospitalari i no s’ha detectat cap infecció derivada d’aquesta incidència.

L’activitat es va haver d’interrompre arran del resultat d’un control microbiològic rutinari que assenyalava que les mostres preses es trobaven fora dels llindars de bioseguretat recomanats. Dijous passat es va dur a terme un nou control microbiològic i els resultats de les mostres preses van entrar dins els paràmetres marcats, motiu pel qual ja es pot garantir la seguretat pertinent als pacients.

Aquest darrer control microbiològic s’ha realitzat després que es portessin a terme dues principals mesures, una intensificació de la neteja dels espais, així com el recanvi dels filtres HEPA, que permeten evitar la propagació de bacteris i virus a través de l’aire.

ÚLTIMES NOTÍCIES