IniciAppMercè Torrelles explica l’actualitat del Cercle d’Història de Tordera a l’espai “La...

Mercè Torrelles explica l’actualitat del Cercle d’Història de Tordera a l’espai “La Teranyina”

El Cercle d’Història de Tordera es va crear l’any 2002, començant només amb 2 membres: Xavier Serra i Toni López. Es volia fer una entitat que expliqués la història de la població sense ànim de lucre. L’entitat participa en fires, com a la Fira del Ram. A més a més, també col·laboren a la fira de Sant Jordi, a la fira d’Hortsavinyà o a la Fira del Conte, en la qual porten un llibre dedicat a una llegenda de Tordera.

Altrament, col·laboren amb altres entitats, les que ho demanin o vulguin fer sortides, ja que fan sortides per la població. Alhora fan conferències, com la de la Festa Major. L’aplec de Roca Rossa també compta amb l’entitat, que organitza una arrossada en conjunt amb l’associació de veïns.

A causa de la pandèmia , aquest 2020 només han pogut dur a terme una activitat en plenes condicions: la Conferència de la Festa Major. En aquesta edició passada, en Joan Camps, amb el seu net Marc Francesc Camps com a moderador, va explicar les seves vivències passades com a jove a la Festa Major. L’esdeveniment es va realitzar amb totes les mesures pertanyents. A més, van poder participar en una missa a Roca Rossa.

Pel que fa a següents projectes, aquest 2021 volen treure “La Carrabina”, conte escrit per Joan Surós, el quart llibre del Cercle, ja que el primer explicava la troballa de la Mare de Déu de Roca Rossa, que tenia com autora la Maria Dolors Oliveres. I és que no és només la Carrabina el que volen treure, sinó també un punt de llibre dedicat al frare torderenc Joan Bernat, el qual el podrien recollir els visitants de la Fira del Ram de manera gratuïta. Si no fos possible, esperarien a la publicació del llibre per entregar el punt també.

ÚLTIMES NOTÍCIES