IniciAppConfinament comarcal i bars tancats després de dinar: noves restriccions del Govern...

Confinament comarcal i bars tancats després de dinar: noves restriccions del Govern per Nadal

Del 21 de desembre fins a l’11 de gener Catalunya aplicarà un confinament comarcal i reduirà l’horari d’atenció al públic de bars i restaurants, que hauran de tancar després de dinar. Són les dues principals mesures anunciades aquest divendres pel vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la portaveu, Meritxell Budó. Abans de finals d’any el Govern preveu avaluar l’impacte de les noves restriccions per decidir si es mantenen o s’endureixen, en un moment en què la velocitat de contagi continua pujant.

Pel que fa al confinament comarcal, no s’aplicarà de divendres a dilluns com fins ara sinó cada dia. L’excepció serà la possibilitat que les bombolles de convivència vagin a la segona residència. Es manté el confinament perimetral de Catalunya i només es podrà sortir del país per visitar familiars o “persones properes”.

El toc de queda també es manté fins a les deu de la nit, a excepció dels dies 24 i 31 de desembre, quan s’ampliarà fins a la una de la matinada i de la Nit de Reis, quan s’ampliarà fins a les onze de la nit. Les trobades i reunions des del 21 de desembre a l’11 de gener haurà de ser de màxim sis persones, excepte el 24 a la nit, Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any, Any Nou i Reis, quan s’ampliarà a deu persones. Això sí, amb la limitació d’ajuntar un màxim de dues bombolles de convivència.

Els bars i restaurants no hauran de tancar però veuen reduït el seu horari d’obertura. Podran obrir per servir esmorzars de dos quarts de vuit del matí a dos quarts de deu i per servir dinars des de la una a dos quarts de quatre. Es podran servir sopars per emportar de set a deu de la nit si el client el va a buscar i fins a les onze si es porta a casa.

ÚLTIMES NOTÍCIES