En marxa el Gran Recapte 2020: virtual i més necessari que mai


A conseqüència de la irrupció de la COVID-19, els Bancs dels Aliments s’han vist obligats a reformular la campanya del Gran Recapte eliminant la recollida física d’aliments i transformant la donació d’aliments en donacions monetàries destinades a la seva adquisició. La campanya canvia de format per minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats, que és inviable.

La campanya del Gran Recapte es farà durant la setmana del 16 de novembre i fins al dissabte 21 en els principals supermercats i serà el mateix personal qui convidin a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un CODI GRAN RECAPTE que s’oferirà al donant. El divendres 20 i el dissabte 21 de novembre, es reforçaran aquests supermercats més significatius amb la presència de voluntariat, que explicarà la importància de seguir col·laborant en el Gran Recapte. A Tordera participen els supermercats Mercadona, Consum i Bon Preu. El coordinador del Rebost de tots de Tordera, Manel Salvador explica els canvis de la campanya, sobrevinguda per la crisis de la Covid-19.

Gran recapte

Un cop finalitzada la campanya s’adquiriran i distribuiran aliments bàsics com llet, oli, llegum o conserves, amb la totalitat de les donacions aconseguides, a les entitats de l’entorn, sempre amb criteris d’equitat. Escoltem la president del voluntariat a Tordera, Domi Lorenzo.

Gran recapte 2

L’altre gran canal de donació serà la web pròpia dels Bancs dels Aliments, www.granrecapteonline.com, els fons aconseguits es destinaran a la compra i distribució d’aliments. Aquest any s’incorpora també el canal de pagament BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

El Gran Recapte és una campanya essencial per als Bancs dels Aliments, ja que permet proveir els magatzems de productes bàsics per un període de 3 mesos, els organitzadors apel·len de nou a la solidaritat de la ciutadania perquè aquest any la campanya és MÉS NECESSÀRIA QUE MAI.