IniciAppTordera, Malgrat, Palafolls, Santa Susanna i Blanes treballen amb la Diputació de...

Tordera, Malgrat, Palafolls, Santa Susanna i Blanes treballen amb la Diputació de Barcelona per definir la marca “Espai agrari de la Baixa Tordera”

Els ajuntaments de Tordera, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Palafolls i Blanes han signat un conveni amb la Diputació de Barcelona per a impulsar el projecte Espai Agrari de la Baixa Tordera, que arrenca convidant a tota la ciutadania a definir aquesta marca de territori. 

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera té per objectiu treballar plegats amb el sector productiu agrari actual, impulsant plans i programes que serveixin per afavorir la consolidació de les empreses del sector ja existents, així com per acollir nous emprenedors. 

Per Tordera és  especialment important formar part d’aquesta iniciativa conjunta ja que, a diferència de la resta de municipis que la integren,  el seu paisatge singular permet fer compatible l’ús públic de la seva xarxa de camins i senders amb les explotacions agràries que el gestionen i que l’han fet merèixer d’especial protecció com ara a través dels programes PEIN, Xarxa Natura 2000 i la inclusió al Parc Montnegre Corredor.

El projecte de conceptualització, disseny i implementació de la nova marca «Espai Agrari de la Baixa Tordera» comença ara un procés de participació ciutadana, amb entrevistes personals, grups de dinamització i una consulta oberta a tota la ciutadania.  Tothom qui vulgui participar en el procés de creació de la marca “Espai Agrari de la Baixa Tordera” pot participar a través d’una enquesta. Escoltem el regidor de Medi Rural, Xavier Pla.

enquesta espai agrari

En aquest sentit, Tordera disposa d’importants àrees de cultiuferratger que alimenta les explotacions agràries i lleteres, amb forta tradició econòmica al municipi. La singularitat del territori torderenc permet també compaginar els usos de les explotacions forestals, la generació de biomassa i el seu ús coordinat per l’Associació de Propietaris del Montnegre.

Aquesta coordinació s’impulsa també al costat d’altres agents del territori, com amb la Societat de Caçadors, la Cooperativa Agrària i la pagesia local, que treballen de manera conjunta en accions com pal·liar els danys que ocasiona la fauna salvatge a les zones agrícoles. 

ÚLTIMES NOTÍCIES