IniciAppFinalitza el Pla de Neteja i Desinfecció 2020 dels dipòsits de Tordera...

Finalitza el Pla de Neteja i Desinfecció 2020 dels dipòsits de Tordera per garantir la qualitat de l’aigua

Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües de Tordera, ja ha finalitzat el Pla de Neteja i Desinfecció dels Dipòsits d’Aigua d’aquest any. En total, ha netejat i desinfectat els 18 dipòsits municipals que abasteixen a tot el terme municipal. Aquestes tasques formen part del Pla d’Autocontrol i Gestió del Subministrament del Servei Municipal d’Aigües, en compliment del Reial decret 140/2003, pel qual s’estableixen els criteris sanitaris de la qualitat d’aigua de consum humà.

La realització d’aquests treballs és important per assegurar la qualitat de l’aigua emmagatzemada en els dipòsits, la qual posteriorment és distribuïda a tota la població. Per això es fan en tres fases.  En una primera fase es realitza la neteja hidromecànica per extreure els sòlids de les parets i el terra. Després es revisen i reparen, si és necessari, les vàlvules, arquetes, canonades i altres elements del dipòsit, aprofitant que el dipòsit està buit. Finalment es procedeix a la desinfecció de l’interior del dipòsit i a la comprovació de la qualitat abans de restablir el subministrament de l’aigua.

 La neteja dels dipòsits és una de les actuacions que l’empresa porta a terme per garantir la qualitat de l’aigua que arriba a les aixetes de totes les cases. El responsable del Servei Municipal d’Aigües, Damià Muñoz,  ha recordat que “a més, l’empresa realitza un exhaustiu control analític de l’aigua subministrada, en les que es controlen paràmetres tant fisicoquímics com microbiològics”.

manteniment aigua

Amb aquestes actuacions, Aqualia i l’Ajuntament de Tordera reiteren el seu compromís de manteniment i millora contínua de les infraestructures hidràuliques del municipi, per garantir la qualitat de l’aigua de consum humà, i recorda que per a qualsevol dubte o aclariment els veïns disposen del Telèfon d’Atenció al Client 900 81 40 81. 

ÚLTIMES NOTÍCIES