IniciAppEl coronavirus pot comprometre un esdeveniment únic d’astronomia que no es repetirà...

El coronavirus pot comprometre un esdeveniment únic d’astronomia que no es repetirà fins l’any 2100

El president del Cercle Astronòmic de la Tordera, Josep Pujol, ha explicat als micròfons de Ràdio Tordera l’excepcionalitat de l’any 2020 pel món de l’astronomia, ja que a mitjans de desembre es dóna un succés extraordinari que no es tornarà a veure fins d’aquí 80 anys, i és que Júpiter i Saturn es podran veure totalment de costat en un efecte òptic provocat per la coincidència de les seves respectives òrbites. Ho explica amb més detall el president de l’entitat.

Tall de veu 1 Josep Pujol

Les previsions no són les més optimistes i no creuen que puguin desenvolupar l’activitat en les condicions que voldrien, donades les circumstàncies actuals i l’escàs marge temporal amb la data de l’esdeveniment.  Josep Pujol ha fet una valoració general d’aquest 2020 totalment negativa, i no només per la pandèmia mundial, sinó que també han jugat en contra les condicions meteorològiques.

Tall de veu 2 Josep Pujol

Els diferents obstacles en la seva totalitat han provocat en definitiva, un entrebanc inevitable tant per les activitats i sortides particulars del Centre Astronòmic de la Tordera i els seus membres,  com pels esdeveniments que pretenien oferir de forma totalment oberta i pública.

ÚLTIMES NOTÍCIES