IniciAppAugmenta en 9 persones la llista d’aturats a Tordera

Augmenta en 9 persones la llista d’aturats a Tordera

El nombre d’aturats segueix augmentant a Tordera. En el darrer mes d’Octubre el número d’aturats al municipi ha crescut en 9 persones, i passa de 1.401 a 1.410 aturats. Les dades d’atur segueixen una línia ascendent a Tordera amb 55 persones més a les llistes des del juliol. La taxa d’atur es situa 19,16% el tercer més alt del Maresme, només superat per Pineda i Santa Susanna. 

Les dades del mes d’octubre, analitzades en el Report d’Atur per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el 55,38% de l’atur comarcal es concentra en les activitats econòmiques de comerç a l’engròs i al detall, activitats administratives i serveis auxiliars, hostaleria i indústries manufactureres. Afecta a 16.478 persones.

La comparativa intermensual del comportament dels diferents sectors econòmics mostra que la indústria i la construcció han estat els únics que registren un descens de l’atur. En canvi, l’agricultura, els serveis i el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (SOA) sumen més persones sense feina.

La desocupació al Maresme es continua caracteritzant per una marcada feminització (el 55,67% de les persones sense feina són dones) i per una concentració en les persones d’edat més avançada (el 54,5% de les persones aturades té més de 45 anys). De fet, el passat mes d’octubre els únics col·lectius que van registrar un descens de la desocupació van ser els de 25 a 44 anys.

Per franges d’edat, l’increment intermensual més destacat ha estat entre els joves de 16 a 24 anys, seguit del grup de persones majors de 55 anys i del col.lectiu de més de 45 anys.

ÚLTIMES NOTÍCIES