IniciAppEls ajuntaments disposaran l’any vinent d’un servei de ciberseguretat

Els ajuntaments disposaran l’any vinent d’un servei de ciberseguretat

El conseller Puigneró durant l’acte de presentació del nou model de ciberseguretat per al món local

Una de les conseqüències que ens ha portat l’actual pandèmia i els seus confinaments ha estat l’increment de les activitats digitals. En aquest sentit, i per protegir les administracions locals dels atacs informàtics, que s’han incrementat considerablement, tots els ajuntaments de Catalunya disposaran, a partir del mes de febrer de l’any vinent, del servei de ciberseguretat de Catalunya.

El model és el mateix que fa servir el govern, que estendrà el servei públic de ciberseguretat de la Generalitat als ens locals catalans amb un conjunt d’eines, serveis i recursos, perquè puguin incrementar la prevenció i la protecció davant les ciberamenaces. El desplegament arribarà a tots els ajuntaments, grans i petits, a partir del mes de febrer de l’any vinent. I és que segons dades del departament, un 50 % dels ciberatacs que han tingut lloc, últimament, a Catalunya, contra l’administració, han estat en municips de menys de 20 mil habitants. Escoltem el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

ciberseguretat 1

El departament de Polítiques Digitals i Administració Pública destinarà 2 milions i mig d’euros, en els propers dos anys, per fer arribar el servei a tots els ajuntaments que vulguin. Oriol Torruella és director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

ciberseguretat 2

El desplegament arribarà a tots els ajuntaments, a partir del mes de febrer de l’any vinent. Uns consistoris que no hauran d’assumir cap cost per aplicar-lo.

ÚLTIMES NOTÍCIES