IniciAppLes obres de l'arxiu històric recuperen el ritme de construcció

Les obres de l’arxiu històric recuperen el ritme de construcció

Les obres de construcció de l’arxiu històric municipal tornen a agafar el ritme. Després del període de confinament l’empresa ha reprès les obres que s’allargaran entre 9 i 12 mesos (sempre que la siutació sanitària ho permeti). Durant tot aquest temps, hi haurà afectacions a la Biblioteca i a l’Institut Lluís Companys causades per les obres, tot i que s’intentaran minimitzar el màxim possible les molèsties als usuaris d’aquests espais.

La construcció d’aquest nou espai està subvencionada per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. L’arxiu històric s’aixeca a sobre de la sala infantil de la Biblioteca municipal i acollirà el centre d’estudis i recerca “Espai Bertrana”. L’arquitecte que l’ha dissenyat és l’Emili Asensi, que en el seu moment ja va participar de la redacció del projecte de la Biblioteca. L’arxiu tindrà una sala de consulta i dipòsits de documentació en format paper, fotogràfic o sonor. Així ho explica el mateix Asensi en declaracions a Ràdio Tordera.

arxiu arquitecte 1

Aquest nou equipament està pensat per ser un nou espai cultural on es pugui exposar i mantenir material històric i d’interès general pel poble. Actualment hi ha obres de molt de valor cultural que estan emmagatzemades pels propis ciutadans a casa seva i que mantenen viu el record de la història del nostre poble. D’aquesta manera, ara es podrà donar cabuda a tot aquest material de manera ordenada i facilitant que tots els ciutadans puguin gaudir-lo. L’Arxiu Històric Local està pensat perquè es pugui utilitzar independentment de la Biblioteca, encara que també s’adreçarà als seus usuaris. Emili Asensi recorda que un i altre equipament van lligats.

arxiu arquitecte 2

L’Espai Bertrana vol ésser una sala polivalent dins l’equipament de l’Arxiu Municipal, que serveixi alhora per estudiar i difondre la figura de Prudenci Bertrana tant pel que fa a la vida com a l’obra de l’escriptor nascut a Tordera l’any 1867. En aquesta sala hi haurà exposat tot aquell material que es pugui recopilar –original o reproduït- que sigui rellevant per entendre millor l’obra de l’escriptor i que actualment es troba dipositat en diversos fons, així com també la seva obra completa.

ÚLTIMES NOTÍCIES