IniciAppMoviment a Tordera a favor de la jornada contínua a les escoles

Moviment a Tordera a favor de la jornada contínua a les escoles

La Plataforma Volem la Jornada Contínua a Catalunya reclama poder escollir democràticament el tipus de jornada lectiva a les escoles i aposta per la implantació de la jornada continua en tots els centres del territori català que ho sol·licitin. Aquesta jornada no altera la quantitat d’hores lectives ni de menjador, ni tampoc les hores d’entrada i recollida d’aquelles famílies que no ho desitgin, però permet una reorganització de l’horari actual. Així, es passaria d’un horari fix de nou del matí a dos quarts de cinc de la tarda a un horari lectiu continuat de nou a dues i un horari de menjador, per als qui ho desitgin, de dues a dos quarts de cinc.

Algunes escoles catalanes han demanat el canvi a jornada contínua però se’ls ha denegat contínuament. Actualment, s’està duent una prova pilot en diversos centres. Neus Arañó, portaveu de la plataforma a Tordera, explica la situació.

plataforma jornada continuada 1

Neus Arañó destaca que cal diferenciar entre jornada continua i jornada intensiva.

plataforma jornada continuada 2

La jornada continua presenta diversos avantatges segons la plataforma, tant per als infants com per als progenitors i cuidadors. D’una banda, concentra l’activitat lectiva en les hores de major receptivitat i adapta l’horari als ritmes biològics dels infants, fet que redueix la fatiga i l’estrès. Escoltem Neus Arañó.

plataforma jornada continuada 3

La jornada contínua s’aplica majoritàriament a gairebé totes les comunitats autònomes. La plataforma emprendrà accions reivindicatives en els propers dies com una penjada de cartells i una recollida de signatures, entre d’altres.

ÚLTIMES NOTÍCIES