IniciAppEls hospitals de la Corporació estableixen un sistema de control amb targeta...

Els hospitals de la Corporació estableixen un sistema de control amb targeta per garantir la mesura d’un acompanyant per pacient hospitalitzat

Els hospitals de la Corporació, el de Blanes i el de Calella, estableixen a partir d’aquest dilluns un sistema de control mitjançant una targeta per assegurar que només accedeix a les habitacions de les diferents unitats d’hospitalització un acompanyant per pacient ingressat, sempre que aquest no sigui sospita o positiu per la Covid-19. Aquest control té com a finalitat garantir la seguretat dels pacients, així com facilitar les tasques assistencials dels professionals sanitaris.

A finals del mes de juliol, tant a l’hospital de Calella com al de Blanes es van prendre diverses mesures per reduir l’afluència de persones als centres i reduir d’aquesta manera el risc de contagi. Una de les mesures va ser limitar a una persona el nombre d’acompanyants que podien entrar a visitar un pacient. Per garantir-ne el compliment s’ha posat en funcionament aquest mètode d’acreditació.

Què fer per aconseguir la targeta?

L’acompanyant s’ha de dirigir al personal de seguretat, que està situat al vestíbul dels dos hospitals controlant l’accés als centres, dins de les franges horàries establertes per fer visites: de dilluns a divendres de 13:00h a 14:00h i de 18:00h a 20:00h i els caps de setmana de 12:00h a 14:00h i de 18:00h a 20:00h. En el cas de voler fer la visita fora d’aquests horaris serà necessari tenir l’autorització del personal assistencial.

A la targeta identificativa hi figura el número d’habitació i llit i l’acompanyant l’ha de portar guardada i ensenyar-la en el cas que el personal sanitari li requereixi. En sortir de la visita la targeta s’ha de retornar al personal de seguretat o bé deixar-la en una bústia situada al costat dels ascensors que hi ha a l’entrada principal dels dos hospitals i on s’hi pot llegir sobre impressionat el següent missatge: “Dipositi aquí la targeta d’acompanyant”. Les targetes estan plastificades, fet que permet poder-les netejar un cop usades.

És recomanable que l’acompanyant sigui la mateixa persona durant tot el dia. En el cas que hi hagi un canvi d’acompanyant se li haurà d’entregar la targeta a l’altra persona perquè vagi identificada.

ÚLTIMES NOTÍCIES