IniciNoticiesMedi ambientELS ALCALDES DE LA CONCA BAIXA I MITJANA DE LA TORDERA PRESENTEN...

ELS ALCALDES DE LA CONCA BAIXA I MITJANA DE LA TORDERA PRESENTEN UN MANIFEST A L’AGÈNCIA CATALANA DE L’AIGUA I AL CONSELLER DE MEDI AMBIENT DE LA GENERALITAT PER MOSTRAR EL SEU REBUIG DAVANT EL CÀNON ADDICIONAL QUE ES VOL APLICAR EN CONCEPTE DE FINANÇAMENT DE LA DESSALADORA DE BLANES.

Els alcaldes dels municipis que configuren la conca mitjana i baixa de la Tordera han subscrit un manifest en el qual mostren el seu desacord pel cànon addicional que l’Agència Catalana de l’Aigua vol fer pagar els usuaris de Tordera i Fogars de la Selva en concepte de finançament pel funcionament i la futura ampliació de l?estació dessaladora de Blanes.
Els alcaldes que subscriuen el manifest són els de: Tordera, Fogars de la Selva, Maçanet de la Selva, Massanes, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu, Breda i Riells del Montseny.
Es dóna el cas que cap dels municipis que subscriuen el manifest són beneficiaris directes del servei de la dessaladora, motiu pel qual demanen a l’ACA que reconsideri l’aplicació d’aquest nou cànon i estudiï projectes alternatius de finançament tenint en compte tots els sectors (econòmics i industrials) que configuren la conca alta i mitjana de la Tordera.
L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, explica el motiu de la presentació del manifest per part dels alcaldes afectats.

Els manifest s’ha enviat a l’agència catalana de l’aigua i al conseller de medi ambient de la generalitat. L’alcalde de Tordera, espera que properament s’iniciïn les negociacions entre totes les parts implicades per intentar arribar en un acord.

Avui la biblioteca de Tordera, acollirà una reunió de la comunitat d’usuaris de la Tordera on es parlarà, sense està previst, d’aquesta problemàtica.

Els municipis afectats demanen que es tingui en compte la seva veu i la dels sectors que l’engloben: indústria, ramaderia, pagesia i el sector forestal de la conca mitjana i baixa de la Tordera) per trobar solucions alternatives que afavoreixin la bona gestió de l’aigua.

ÚLTIMES NOTÍCIES