Salut desplega un equip mòbil a Blanes per fer extraccions de PCR a la Selva marítima i Tordera


Salut ha començat a desplegar els equips mòbils que s’encarreguen de fer les extraccions de mostres per fer les PCR als centres educatius i a les residències de les comarques gironines on es detecti un cas positiu de covid-19. Són nou equips repartits estratègicament arreu de la regió sanitària de Girona i formats per 33 professionals. Un d’aquest equips abraçarà la zona de Blanes per la Selva marítima i Tordera. Els equips mòbils s’activen quan es detecta un positiu de covid-19 en algun centre educatiu o residencial. L’objectiu d’aquests equips específics és agilitzar la presa de mostres i descongestionar l’atenció primària, que fins ara s’encarregava d’aquesta tasca. Ho explica la coordinadora dels equips mòbils, Ester Fages.

Unitat mobils 1

Els equips tindran la seva base al CAP que els toqui per zona, des d’on sortiran amb cotxe per fer les extraccions que tinguin assignades diàriament. Al final del dia, les mostres s’enviaran al laboratori territorial per a l’anàlisi i la previsió és tenir els resultats en 24 o 48 hores.  Ester Fages explica el circuit que s’activa en cas de positiu.

unitat mobils 2

En el cas en que fos necessari reforçar un equip mòbil, els professionals de suport serien del mateix equip d’atenció primària de la zona de referència. Repartits arreu del territori encara que els equips estiguin ubicats en una zona, seran flexibles i es podran desplaçar segons les necessitats del moment.