IniciNoticiesTordera tanca un agost amb un “risc baix” de contagi

Tordera tanca un agost amb un “risc baix” de contagi

Els casos de coronavirus a Tordera durant l’estiu s’han mantingut en una certa estabilitat. Tot i l’alt risc generalitzat a tot el territori, sobretot en aquesta darrera setmana, el municipi sembla que, de moment, s’ha lliurat de rebrots generalitzats.

Amb tot, des de Ràdio Tordera hem fet un seguiment de les xifres de positius i sospitosos del municipi a través de les dades proporcionades per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Marcant el punt d’inici a l’1 d’agost i tancant la recollida a dia d’avui, s’ha notificat un total de 20 nous positius durant el mes d’agost (7 dels quals aquest passat cap de setmana).

De forma desglossada, des del dia 1 fins diumenge 9 d’agost, es van notificar 9 casos, la majoria d’aquest mes. Del 10 al 16, la corba a Tordera es va reduir, seguint també la tendència generalitzada de Catalunya. Al municipi tan sols es va notificar un positiu. La següent setmana, els positius detectats van pujar a 2 de nous. Va ser el 17 d’agost en què Tordera va assolir els 100 positius acumulats en tota la pandèmia. Durant l’última setmana d’agost, tan sols s’ha detectat 1 nou cas. El darrer cap de setmana del mes, però, hi ha hagut un nou augment que ha sumat 7 nous casos.

De mitjana durant el mes d’agost  s’han detectat poc menys de 5 per setmana, tot i que la gran majoria es van concentrar durant la primera setmana i l’últim dia, mentre que la resta rondava entre 1 i 2 positius.

L’índex de risc al municipi és un dels més baixos de la zona: 66,38 punts certificant, segons criteris del Departament de Salut, un risc baix. A diferència, Palafolls, Pineda i Calella es troben en risc molt alt (a data de 31 d’agost), mentre que a Blanes, Fogars i a Malgrat el risc és mitjà.

ÚLTIMES NOTÍCIES